INFO TEL.: 068 19-89-49   

Na portalu Aoprema vam lahko ponudimo štiri različne tipe kljuk za vaše vozilo. Izbirate lahko med klasično vlečno kljuko, avtomatsko oz. hitrosnemljivo vlečno kljuko,vertikalno oz. tako imenovano "skrito" vlečno kljuko. V ponudbi imamo tudi tovorne vlečne kljuke.

Vse vlečne kljuke so ustrezno certificirane in primerne za takojšnjo vgradnjo. V sodobnih vozilih je vedno več elektronike, zato vam poleg vlečne kljuke ponujamo tudi vrhunske zaščitne elektro module in vtičnice, ki jih je potrebno vgraditi v vaše vozilo v izogib napakam in ostalim zaščitam.

Predlagamo, da si preberete kratko razliko med kljukami in elektro inštalacijo ter papirologijo spodaj ob pritisku "Preberi več".

Preberi več o kljukah

Klasična vlečna kljuka

Klasično vlečno kljuko odlikuje najosnovnejša montaža z dvema vijakoma. Bunko snamete oz. namestite tako, da enostavno odvijačite ali privijačite dva vijaka, ki jo držita na nosilcu. Taka kljuka je najcenejša varijanta, ker ne vsebuje kompliciranih elementov za montiranje.
klasična vlečna kljuka

Avtomatska vlečna kljuka

Avtomatsko oz. hitrosnemljivo vlečno kljuko odlikuje hitro in enostavno vpenjanje. Bunko snamete oz. namestite tako, da z ročico vpnete ali odpnete priklop. To varijanto kljuke odlikuje enostavno vpenjanje brez potrebnega orodja in ugodna cena, saj jo umeščamo v cenovni razred med klasično in vertikalno/skrito kljuko.
avtomatska patenta oz hitrosnemljiva vlečna kljuka

Vertikalna/skrita vlečna kljuka

Vertikalno oz. tako imenovano "skrito" (večinoma je skrita, ni pa nujno, odvisno od odbijača vozila) vlečno kljuko odlikuje enostavno natikanje in snemanje. Ko snamete kljuko se ne vidi, da je na avtu montirana vlečna naprava. Bunka se natakne na "klik" sistem s potiskom bunke od spodaj navzgor ali pa sname z enostavnim odklepom sistema s ključkom in bunka sama skoči iz vtora. Vertikalna oziroma "skrita" vlečna kljuka je po cenovnem razredu v samem vrhu ponudbe.
vertikalna vlečna kljuka

Tovorna vlečna kljuka

Tovorno vlečno kljuko namestimo na dva ali s štirimi vijaki. Primerna je za visoke obremenitve in večinoma se montira na gospodarska oz. dostavna vozila.
avtomatska patenta vlečna kljuka

Preberi več elektro modulih in vtičnicah

Najprej na kratko omenimo razliko med 7 polnim in 13 polnim elektromodulom - vtičnico je, da ima 13 polna vtičnica dodatni vhod/izhod za luč vzvratne vožnje. V večini primerov potrebujemo 13 polno vtičnico, če bomo vlekli počitniško prikolico, kjer želimo imeti stalen dostop do elektrike ali pa, če bomo na kljuko montirali nosilce za kolesa oz. karkoli drugega, ki za delovanje potrebuje 13p vtičnico. Standardni elektromodul vsebuje 7 polno vtičnico! Če potrebujete 13 polno nam to sporočite. Spodaj si lahko preberete še več tehničnih detajlev.

Zaščitni elektro moduli (elektronika za vlečne kljuke) Verzija 7.00B (Basic), 7.00 , 7.02, 1.13

Univerzalni adapter za priključitev signalizacije prikolice vozila na vozilo. Primeren je za vse avtomobile. Pri večini vozil novejših generacij je treba uporabiti elektronski adapter za priključitev osvetlitve prikolice na ožičenje avtomobila.
Vse različice modulov uporabljajo za vklop osvetlitve prikolice močnostne tranzistorje najnovejše generacije, ki se uporabljajo v avtomobilski industriji. Vsak kanal je elektronsko, tokovno in termično zaščiten. Modul se po odpravi morebitne napake na prikolici avtomatsko postavi v normalno stanje. Prav tako je zaščiten pred okvaro pri napačni priključitvi napajanja (pregori zunanja 15 A varovalka).

Poraba ob ugasnjenem motorju je zanemarljiva. Modul se aktivira šele ob vžigu motorja ali ob priklopu vtiča signalizacije prikolice v vtičnico na avtomobilu.

elektromoduli prestavitev

7 polni elektro set - (Basic)

Komplet vsebuje elektroniko in priključni 22-pinski konektor ter 15 kabelskih sponk za priključitev adapterja na električno napeljavo. Vsebuje 6 vhodov in 6 izhodov (L in D pozicijska luč, L in D smernik, zavorne luči in meglenka/luč vzvratne vožnje).
7 polni elektroset

Zaščitni elektro modul v7.00

Enako kot V7.00B, le da je v kompletu celotna instalacija, 7-pinska vtičnica ter vsa potrebna dodatna oprema za priključitev modula v avtomobil (hitre sponke, varovalka s stojalom, vezice, vijaki, matice itd.).
7polni-elektro-set

Zaščitni elektro modul v7.02

Enako kot V 7.00, le da ima Verzija 7.02 naslednje dodatne funkcije:
- izklop senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance control)
- kontrola nedelovanja žarnic na prikolici (L in D smernik ter poz. luči) – zvočni signal
- kontrola kratkega stika na napeljavi prikolice (L in D smernik ter poz. luči) – zvočni signal
- zvočni signal pri preobremenitvi modula (termična preobremenitev)
- izklop meglenk na avtomobilu ob vklopu meglenke na prikolici (zakonsko določeno v nekaterih evropskih državah)
- zvočni signal za opozorilo napake na prikolici se aktivira ob vklopu levega ali desnega smernika
7 polni set modul V7.00

Zaščitni elektro modul v.13.00

Enako kot V7.00, le da je v kompletu 13-pinska vtičnica in dodaten vhod/izhod za luč vzvratne vožnje.
13 polni elektromodul set

Zaščitni elektro modul v13.02

Enako kot v13.00 le da v13.02 omogoča funkcijo izklopa senzorjev vzvtarne vožnje (PDC - park distance controll).
13.02 elektromodul set

Vse verzije modulov so v enakem ohišju in imajo enak 22-pinski konektor. Ločijo se po napisu na ohišju, kjer najdemo oznako verzije, razen pri 7.00B in 7.00, kjer je razlika samo v embalaži. Moduli so homologirani pod številko e26*2009/19*1049*00. Garancija je 24 mesecev.

Preberi kako celoten poteka postopek nakupa in montaže

Po povpraševanju vam najprej pošljemo neobvezujočo ponudbo. Če se odločite za nakup najprej poravnate predračun in nam sporočite katerega izmed naših monterjev ste si izbrali(verjetno vam najbližjega - seznam vseh monterjev prejmete v ponudbi). Rok dobave za kljuko k izbranemu monterju je od 2 do 3 delovnih dni. Takoj, ko je kljuka dostavljena k izbranemu monterju vas le ta kontaktira in se z vami dogovori za termin montaže.

Vse naše kljuke so ustrezno certificirane. Dokumenti so priloženi k kljuki. Ob montaži pri naših poslovnih partnerjih prejmete potrdilo o strokovni vgradnji ob montaži.

V kolikor se boste odločili za vgradnjo pri drugem monterju pridobite potrdilo pri njem.

Če imate v vašem vozilu predelave, ki bi lahko vplivale na montažo vlečne naprave vas monter ob montaži obvesti, da lahko pride do dodatnih stroškov vgradnje. Strošek oceni monter in vam poda račun za dodatno delo. Kaj spada pod predelave in ostale možne situacije, ki lahko predstavljajo dodatno delo za monterje? -> vgrajena plinska napeljava (LPG), zarjavelo podvozje/luknje za vijake -> tukaj mora monter narediti nove navoje, dodatne zaščite podvozja - razne plastike/zaščitni premazi zaradi katerih je potrebno narediti nove navoje, avto je bil karamboliran - zviti ali uničeni nosilci, in podobno...ampak to se dogaja zelo redko.

V kolikor je vaše vozilo novo in je še v garanciji vam priporočamo, da se pozanimate pri pooblaščenem servisu, če montaža vlečne naprave kakorkoli vpliva na garancijo vašega vozila. Montaža se smatra kot poseg v električno napeljavo vozila zato tukaj pozornost ni odveč.

HOMOLOGACIJA KLJUKE IN VPIS V PROMETNO DOVOLJENJE BREZ POTRDILA O STROKOVNI VGRADNJI NI MOŽNA!

Oglejte si vse vlečne kljuke v naši ponudbi ali pa izpolnite obrazec za povpraševanje in poslali vam bomo ugodno ponudbo! V kolikor želite ponudbo za nakup na obroke nam napišite v sporočilo, *Leanpay*. Svoj limit lahko preverite enostavno s klikom na povezavo spodaj.